Everybody Groep is uiteraard aanwezig op vakevent ‘Duurzame Inzetbaarheid’
Dinsdag 26 november 2019, Jaarbeurs Utrecht.
Van arbeidsongeschikt naar werkvermogen: de arbeidsdeskundige
Werken naar vermogen. Zolang we gezond en fit zijn, stellen we onszelf daar weinig vragen over. Hoe anders is het als we ziek worden of te maken krijgen met een ongeval of arbeidshandicap. Wat is dán ons (resterende) arbeidsvermogen? En wie bepaalt dat?
Nog geen RI&E?
U riskeert een boete van de Inspectie SZW!
Werkgevers zijn al een kwart eeuw verplicht om de risico’s voor de gezondheid van hun medewerkers te inventariseren en vast te leggen in een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie, de RI&E. Toch blijkt dat meer dan de helft van alle bedrijven nog geen RI&E heeft. Bent u daar één van? Dan kunt u maar beter nu actie ondernemen: een bezoekje van de Inspectie SZW kan u een boete opleveren van € 4.500,-.
Uw werknemer heeft een burn-out.
Wat kunt u doen?
Als werkgever doet u er alles aan om te voorkomen dat uw medewerkers een burn-out krijgen. Toch kunt u daar nooit volledig in slagen; ieder mens – en dus ieders belastbaarheid – is immers anders. Wat kunt u als bedrijf doen om uw medewerker te ondersteunen die, ondanks al uw inspanningen, geveld is door een burn-out?
Taakdelegatie van de bedrijfsarts.
Wat houdt dit in?
De bedrijfsarts heeft het druk. Vergrijzing van de beroepsgroep, de toenemende vraag naar advies en begeleiding door de bedrijfsarts, de verplichte herinvoering van het arbeidsomstandighedenspreekuur en de second opinion regeling, stuwen de vraag naar bedrijfsartsenuren op. Om te zorgen dat de kwaliteit van de dienstverlening niet in het geding komt, kiezen arbodienstverleners steeds vaker voor taakdelegatie. Wat houdt dit in?
Zwanger op het werk.
Preventief consult door de bedrijfsarts verkleint kans op arbeidsongeschiktheid
Zwangere werkneemsters lopen tijdens en na hun zwangerschap een groter risico op gezondheidsklachten – en dus op ziekteverzuim. De Arbowet verplicht de werkgever om maatregelen te treffen om de risico’s voor zwangere en haar ongeboren kind zoveel mogelijk te beperken. De bedrijfsarts kan hierbij adviseren.
Productiever werken begint met een leeg hoofd [Advertentie]
Ontspannen onder werktijd. Hoe belangrijk dat is voor onze inzetbaarheid en productiviteit wordt enorm onderschat. Tussen de middag lunchen met collega’s in de bedrijfskantine moet toch voldoende zijn? Nee, zeggen experts. Om echt te kunnen ontladen en met ‘een leeg hoofd’ het werk te hervatten, is meer nodig.
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en achtergrondartikelen over ontwikkelingen op het gebied van arbeid, verzuimpreventie en re-integratie.
Archief
De beste remedie tegen bore-out: goed leiderschap
De vijf meestgegoogelde vragen over de bedrijfsarts
Vertrouwen in de vertrouwenspersoon
Re-integratie tweede spoor: de belangrijkste rechten van de werknemer
Re-integratie tweede spoor en outplacement, wat is het verschil?
Bent of wordt u Eigen Risico Drager Ziektewet (ERD-ZW)?
Zorg voor een goede arbodienst!
Loonkostenvoordeel. Heeft u er recht op?
Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) per 1 januari 2020 in werking
De jobcoach en de loopbaancoach. Wie doet wát?
Laat u geld liggen bij het UWV?
Week van de RI&E van 17 tot 21 juni
Wat zijn signalen van een (beginnende) burn-out?